Of je nu binnen of buiten werkt, je krijgt er mee te maken: de zon!

Zonder zon gaan we allemaal dood. “Nou nou”, hoor ik je gelijk denken, “Kan het niet iets gezelliger?” Jazeker, door onze zon wordt iedereen een stuk vrolijker! Ze maakt vitamine D aan in onze huid en vitamine D doet heel veel goeds in ons lichaam. Het is goed voor je botten, spieren, hersenen en je immuunsysteem. Kortom, dankzij onze felbegeerde zon, voelen wij ons blijer en vitaler.

Maar….we weten ook allemaal dat er een verschrikkelijke ziekte op de loer ligt. Daarom is het belangrijk dat je bewust omgaat met zon, ook op je werk.

Wist je dat je namelijk je huid ook achter glas moet beschermen tegen UV straling?

Niet alle stralen komen door glas maar UV-A kan zeker wel door glas je huid bereiken. Als je kijkt naar de UV-stralen dan zal UV-A je huid vooral verouderen en UV-B je huid verbranden. Je ziet, ook als je op je werk bij het raamkozijn zit heb je een zonnebescherming nodig. Eigenlijk weten we dit allemaal wel maar waarom gebruiken we dan toch massaal te weinig zonneproducten?

Ik vermoed omdat we ten eerste dat we de zon onderschatten en ten tweede dat mooie bruine kleurtje zo snel mogelijk willen! Dit laatste is eigenlijk ook niet zo gek, want wist je dat je lichaam het bruine van je huid inzet als natuurlijke zonbescherming? Je pigmentcellen vormen als het ware een parasol over je DNA. Heel slim toch?

Deze kennis gebruikt S.P.A. ook voor haar zonnelijn. Fluide Solaire Peau Délicate is een dagverzorging uit deze zonnelijn. Deze dagverzorging is voor man en vrouw en voor alle huidtypen geschikt. Je gebruikt hem in de zomer als vervanger van je gebruikelijke dagcrème. Het is ook een mooie moisturizer voor onder je make-up. Omdat ze je pigmentcellen stimuleert bruin je veel sneller. Het meeste gehoorde zinnetje in de salon is dan wel; “ik ben nog nooit zo bruin geweest!” Vergeet ook je kinderen niet. Vanaf 6 jaar kunnen zij dit al gebruiken.

Deze dagverzorging bevat de natuurlijke minerale zonnefilter titaandioxide. Deze werken als een soort spiegeltjes en weerkaatst als het ware de zon. Je bent snel bruin en je huid wordt ook nog eens beschermd. Door zo snel mogelijk je eigen natuurlijke pigment te stimuleren en de juiste natuurlijke bescherming te gebruiken zal de zon altijd je vriend zijn!
Wil je meer weten over de juiste zonneverzorging mag je me altijd mailen of vraag eens een zoom sessie aan.

Geniet van je dag met natuurlijk een beetje aromatherapie.

Liefs, Chantel