Het is bijna zomer en dat voelen we. Met deze warmte heb je dan ook helemaal geen zin om te koken. Wat doe je dan…. Yep de barbecue komt tevoorschijn! Als je lekker wilt eten maar ook nog dat je voeding iets voor je huid doet dan heb ik hier een heerlijk recept.

Dit keer gaat er geen vlees op de BBQ maar vis en wel een heerlijke verse zalm. Voor een mooie huid heb je omega vetzuren nodig en wel de omega 3, 6 en 9. Vette vis zoals haring, paling, makreel (de topper onder de vis) en zalm bevatten deze vetzuren. Met een heerlijk eigen gemaakte olie geeft je deze vis zijn smaak.

Wat heb je nodig:

  • zalmmoten
  • citroen
  • CHI E.O. van citroen
  • olijfolie
  • knoflook
  • tomaatjes
  • zongedroogde tomaten
  • gemengde sla
  • een klein beetje zeewier salade (terraSana)
  • gemengde pitten/zaden
  • Courgette en ui

Maak van je zalm mooie pakketjes. Wrijf ze in met een doorgesneden knoflook en leg deze dan bij de zalm. Pers over je zalm een beetje citroensap en een heel klein beetje olijfolie. Het zuur van de citroen zal de eiwitten al breken en zo je zalm al garen. Voeg aan het pakketje nog wat gehalveerde tomaatjes en maak het af met wat peper en zout. Leg de pakketjes samen met spiesjes van courgette en ui op je BBQ.

Met de essentiële oliën van CHI kan je ook je eigen culinaire olie maken. Voeg aan een eetlepel olijfolie 2 druppels CHI citroenolie toe. Week de zeewier salade 10 minuten in ruim water. Knijp deze goed uit en en verdeel dit door je salade. Rooster op de BBQ je gemengde pitten en zaden van bijvoorbeeld hennepzaad, zonnebloem of pompoenpitten. Verdeel dit met een beetje zout over je salade mix. nog wat zongedroogde tomaatjes en natuurlijk je eigen gemaakte olie maken je salade af. Nog een extra tip; in de huid van de zalm zit de meeste collageen en collageen zorgt voor een stevige huid. Eet deze dus gerust op.

Geniet van de zomer met natuurlijk een beetje aromatherapie!

Buon appetito!