Recept van de maand

Appeltjes van oranje soep

• 2 flespompoenen
• 250 gram zoete aardappel
• 250 gram wortelen
• 1 grote ui
• 1 grote prei
• 3 teentjes knoflook
• 1 eetlepel kurkuma
• 1 eetlepel kerrie
• 1 theelepel zwarte peper
• 1 theelepel Keltisch zeezout
• Sap & rasp van 2 sinaasappels 
• Water

Snij alles in grove stukken, de pompoenen, de bataat, de wortelen, de ui, de prei, de knoflook. Verwarm een heel klein beetje olie in een grote pan. Doe alle groenten in de pan en fruit deze even aan. Voeg alle kruiden toe en bak dit heel kort even mee. Doe dan zoveel water in de pan tot alle ingrediënten onder water staan. Kook alle groenten tot ze gaar zijn. Voeg als laatste de sinaasappel rasp & sap toe. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe. Serveer de soep met een schepje noten-sinaasappelsaus!

Noten – Sinaasappelsaus

• 50 gram walnoten in stukjes
• 1 appel in kleine stukjes
• Sap van 2 sinaasappels
• Rasp van 1 sinaasappel of 4 druppels essentiële sinaasappelolie
• 6 eetlepels hazelnootolie
• Scheutje room
• 1 theelepel gemberpoeder of verse gember

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine, op een lage stand, tot een saus. Heerlijk voor in de soep, over een salade of op een cracker.

Liefs Chantel