Gekke kokosmakroon

MMMM... zo lekker dit recept van de maand uit de serie Aroma & Friends. Ik sluit mijn ogen en ik waan me op een heerlijk tropisch strand. De rust die Bergamot met zich meebrengt daalt over mijn neer.

Ingrediënten:
  • 100 gr. gemalen kokos
  • 25 gr. kokosmeel
  • 20 gram (kijk naar eigen smaak) kokosbloesem suiker( of berkensuiker)
  • 2 eieren
  • 1 extra eigeel 
  • 1 eetlepels slagroom 
  • 3 druppels bergamot E.O.
  • Snuf zout
Bereiding

1. Meng gemalen kokos met eieren + extra eidooier, kokosroom en snuf zout goed door elkaar. Proef ! En voeg suiker toe…. Altijd zelf proeven of het zoet genoeg is.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Druk de kokosmassa stevig aan in een leuk vormpje
3. Bak de koeken 15 minuten in het midden van de oven goudgeel. Zeker niet te donker laten worden, dan worden ze droog!

Lekker met frisse slagroom (doe eens wat E.O Bergamot door je slagroom)

Buon appitito!
Liefs Chantel & Henriëtte