we worden nu al een paar jaar in de greep gehouden door verschillende tegenslagen. Het corona virus COVID-19, oorlog in de wereld en prijzen die de pan uitschieten doet iets met ons. We pakken het in grote lijnen echt heel goed op met z`n allen maar we moeten er voor waken niet in een dip te raken. Het is best heftig wat er allemaal gebeurt en daar horen allerlei emoties bij. Dat is oké zolang we er maar niet in blijven hangen. Daarom deze Blijf uit de DIP koek! Voeg vrolijkheid aan de koekjes toe met een vleugje happiness, een etherische olie mix van sinaasappel, mandarijn en vanille. Mocht je door welke omstandigheden dan ook al in een dip zitten of iets verder dan raad ik je zeker deze koekjes aan maar ook TT08 en Magnesium. Dit zijn reddertjes in donkere tijden.

Wat heb je nodig

  • 2 eieren
  • 40+ gram vijgen
  • 40+ gram dadels
  • 5 druppels essentiële olie sinaasappel
  • 5 druppels essentiële olie mandarijn
  • het merg van 1 vanille stokje
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 150 gram roomboter of ecologische kokosolie
  • 250 gram havermout
  • eventueel wat bloemetjes bv geplukte madeliefjes
  • pure chocolade (92 procent)
  • 100 gram amandel- of hazelnootmeel

Hoe maak je het

Verwarm de chocolade, roomboter of kokosolie in een pan tot het gesmolten is en meng dit goed met de havermout, kokosrasp en speculaaskruiden Meng in een kom de twee eieren, 40 gram gemalen dadels, 40 gram vijgen, het merg van een vanille stok en de druppels essentiële olie met de garde. Voeg aan de boter de havermout- en eiermengsel toe en als laatste het amandel- of hazelnootmeel. Vul de bakvormpjes of mini cupcake vormpjes met het koekjesdeeg of schep met twee dessertlepels het koekjesdeeg op een bakplaat met bakpapier. Druk eventueel een geplukt madeliefje in de koek. Bak de koekjes ongeveer twintig minuten op 165 graden in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. De koekjes kunnen een week lang in een gesloten trommel worden bewaard, maar meestal zijn ze al veel eerder op omdat ze gewoonweg té lekker zijn.